Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jules Anthone (tekenaar)

Datering

1881

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Anthone Jules in 1881. Jules was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar model. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd tweede. Een model met volle baard staat rechtop, zijn linkervoet vlak op de grond. Hij plooit zijn andere been en steunt met het…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Anthone Jules in 1881. Jules was toen leerling aan de Academie Brugge in de klas naar model. Hij maakte deze studie voor een wedstrijd en werd tweede. Een model met volle baard staat rechtop, zijn linkervoet vlak op de grond. Hij plooit zijn andere been en steunt met het scheenbeen op een met doek gesluierde blok. De man houdt zijn ogen dicht. Zijn linkerhand ligt bovenop zijn hoofd en de andere hand is verborgen achter zijn rug. Jules maakte deze studie in houtskool of zwart krijt. De aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien. Daarbij werd Jules' corresponderende letter 'B' geschreven. De vouw, beschadiging en restant rode was duiden erop dat de hoek werd omgeplooid om deze letter te verbergen. Daarna werd hem een nieuwe letter toegewezen, speciaal voor de wedstrijd. Deze letter, bij toeval ook 'B.', is op de achterzijde te zien. Na de wedstrijd werd onderaan genoteerd dat hij tweede werd. Ook zijn naam en het jaartal werden hieraan toegevoegd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jules Anthone RKD
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt
Afmetingen 604 x 422 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0239.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.