Academische studie naar prent: hoofd van de heilige Cecilia

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Antonius De Witte (tekenaar)
,
Domenichino

Datering

1828

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van de heilige Cecilia, getekend door Antonius De Witte in 1828. Hij maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge en won de eerste prijs in de tweede klas naar prenten, ook wel 'Groote Kop' genoemd. Zijn klasgenoot Gustave Damis behaalde in datzelfde jaar de tweede prijs: 0014.GRO0007.38.II. Er werd getekend naar een prent…
Lees meer
Academische studie naar prent van de heilige Cecilia, getekend door Antonius De Witte in 1828. Hij maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge en won de eerste prijs in de tweede klas naar prenten, ook wel 'Groote Kop' genoemd. Zijn klasgenoot Gustave Damis behaalde in datzelfde jaar de tweede prijs: 0014.GRO0007.38.II. Er werd getekend naar een prent waarop een detail van de heilige is afgebeeld, uit het schilderij 'Sainte Cécile avec un ange tenant une partition musicale' van Domenichino. Een overeenkomstige prent uit de Academie Brugge diende wellicht als modelprent: 0022.GRO1143.III. De afgebeelde figuur is frontaal, tot aan de borst afgebeeld. De heilige draagt een geknoopte tulband met veren en een met parels versierde broche. Haar blik is omhoog gericht. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De bladranden zijn afgesneden, waardoor een deel van de aantekeningen verloren is gegaan, zoals het etiket met het nummer van de leerling en de academiestempel linksboven. De tekening is op vier punten vastgekleefd in een album, met daarin verschillende prijstekeningen van leerlingen uit de klassen naar prenten.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Antonius De Witte , Domenichino VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 560 x 430 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.40.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , religieuze voorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.