Academische studie naar sculptuur: buste van Zeus van Otricoli

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Leo Dehaene (tekenaar)

Datering

1889

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van Zeus, getekend door Leo Dehaene in 1889. Dehaene maakte deze studie als leerling aan de Academie Brugge toen hij deelnam aan de wedstrijd van het schooljaar 1888-1889. Hij behaalde de eerste prijs in de categorie 'Antiek- kop'. Zijn klasgenoot Eduard Fontier won toen de tweede prijs: 0022.GRO0618.II. De leerling tekende een afgietsel…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van Zeus, getekend door Leo Dehaene in 1889. Dehaene maakte deze studie als leerling aan de Academie Brugge toen hij deelnam aan de wedstrijd van het schooljaar 1888-1889. Hij behaalde de eerste prijs in de categorie 'Antiek- kop'. Zijn klasgenoot Eduard Fontier won toen de tweede prijs: 0022.GRO0618.II. De leerling tekende een afgietsel van de zgn. Zeus van Otricoli (Vaticaanse Musea, Rome) vanuit frontaal oogpunt. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De linker bovenhoek van het papier werd omgeplooid om de naam van de leerling te bedekken bij de anonieme jurering. Hier staat ook de academiestempel.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Leo Dehaene
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier
Afmetingen 750 x 602 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0612.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.