Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Auguste Joseph Marie De Mersseman (tekenaar)

Datering

1829

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Auguste De Mersseman in 1829. De Mersseman was afkomstig uit Brugge en maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij werd ermee tweede op de wedstrijd om beste plaatsen. Auguste Hoffmann werd eerste: 0022.GRO0387.II. Het naaktmodel is voluit en frontaal weergegeven…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Auguste De Mersseman in 1829. De Mersseman was afkomstig uit Brugge en maakte deze studie als leerling van de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij werd ermee tweede op de wedstrijd om beste plaatsen. Auguste Hoffmann werd eerste: 0022.GRO0387.II. Het naaktmodel is voluit en frontaal weergegeven. Hij poseert in contraposthouding, steunend op het rechterbeen. Zijn rechterhand rust in zijn middel. Met uitgestrekte linkerarm houdt hij een touw vast dat uit de lucht naar beneden hangt. Zijn blik is gericht op het touw, het gezicht in profiel naar rechts. Het gebruikte medium is houtskool of zwart krijt, gehoogd met wit krijt. De aantekeningen duiden aan dit een wedstrijdtekening is. De toegewezen letter 'C', waaronder De Mersseman anoniem tekende, staat linksboven. Daarnaast zijn de academiestempel en gedateerde handtekening van directeur Jan-Robert Calloigne te zien.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Auguste Joseph Marie De Mersseman VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool met hoogsels wit krijt op papier
Afmetingen 597 x 459 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0198.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.