Academische studie naar sculptuur: hoofd van een oudere man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Louis van der Beke (tekenaar)

Datering

1801

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van het hoofd van een man, vermoedelijk getekend in 1801 door Louis van der Beke. De sculptuur is in profiel naar links getekend en toont zo dat de achterkant van het hoofd niet is uitgewerkt. Het gezicht van de oudere man is ook in profiel naar links weergegeven. Hij is afgebeeld tot aan de hals. Naar…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van het hoofd van een man, vermoedelijk getekend in 1801 door Louis van der Beke. De sculptuur is in profiel naar links getekend en toont zo dat de achterkant van het hoofd niet is uitgewerkt. Het gezicht van de oudere man is ook in profiel naar links weergegeven. Hij is afgebeeld tot aan de hals. Naar welke buste werd getekend en wie wordt afgebeeld, is nog onduidelijk. Deze studie werd gemaakt met zwart krijt of houtskool en gehoogd met wit krijt. Het tekenpapier is wellicht bijgesneden tot een kleiner formaat, met gedeeltelijk behoud van de originele schepranden. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar sculptuur aan de Academie van Brugge. Voorlopig werd in de bronnen geen bewijs gevonden dat van der Beke ingeschreven was in deze klas. Hij won in 1804 wel de eerste prijs van de eerste klas van de architectuur (SAB, Academie, nr. 3)
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Louis van der Beke
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 464 x 304 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1180.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.