Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Antoon L. Joostens

Datering

1839

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Antoon Joostens in 1839. Joostens maakte deze studie tijdens de wedstrijd aan de Academie Brugge en behaalde toen de tweede prijs. Charles Recour werd primus van de wedstrijd (0016.GRO0223.II). Het naaktmodel is in staande pose afgebeeld met gespreide benen. De man draait zijn lichaam een slag naar rechts en…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Antoon Joostens in 1839. Joostens maakte deze studie tijdens de wedstrijd aan de Academie Brugge en behaalde toen de tweede prijs. Charles Recour werd primus van de wedstrijd (0016.GRO0223.II). Het naaktmodel is in staande pose afgebeeld met gespreide benen. De man draait zijn lichaam een slag naar rechts en kijkt ook in profiel naar rechts. Hij grijpt een stok in zijn rechterhand en houdt de linkerarm voorwaarts gestrekt. Joostens maakte een aanzet om een touw in de linkerhand van het model te tekenen. Op de studie van Recour is dit rekwisiet meer uitgewerkt. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven op het etiket is de anonieme tekenletter te zien van Joostens. Daarboven staat de academiestempel met de handtekening van directeur Gregorius en die van secretaris De Net. Linksonder werd genoteerd dat Joostens de tweede prijs behaalde en hiervoor een medaille kreeg. Uit deze prijswedstrijd is ook de tweede studie van Joostens bewaard: 0016.GRO0226.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Antoon L. Joostens VIAF RKD
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 610 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0225.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.