Academische studie naar prent: buste van een bebaarde man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Auguste De Busschere (tekenaar)

Datering

1855 - 1856

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een bebaarde man, getekend door Auguste De Busschere voor een wedstrijd aan de Academie Brugge in 1855-1856. De Busschere werd hierbij eerste. De afgebeelde man is tot aan de borst, in driekwart naar links getekend. Hij draagt een volle baard en een lange snor. Hij heeft halflang haar met een zijscheiding en draagt een hemd met gesmokte…
Lees meer
Academische studie van een bebaarde man, getekend door Auguste De Busschere voor een wedstrijd aan de Academie Brugge in 1855-1856. De Busschere werd hierbij eerste. De afgebeelde man is tot aan de borst, in driekwart naar links getekend. Hij draagt een volle baard en een lange snor. Hij heeft halflang haar met een zijscheiding en draagt een hemd met gesmokte kraag onder zijn mantel. De tekening is uitgevoerd in zwart krijt of houtskool. De aantekeningen duiden op de wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien met het aan De Busschere toegewezen nummer '16'. Dat hij eerste werd, noteerde men rechtsonder. Daarbij werden ook zijn naam en het schooljaar genoteerd. Een opmerkelijke aantekening links, geeft aan dat deze studie met de linkerhand zou zijn gemaakt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Auguste De Busschere
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 640 x 505 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0449.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.