Academische studie naar prent: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Eugène Jean Copman (tekenaar)

Datering

circa 1854 - circa 1855

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een mannelijk naakt, getekend door Eugène Copman. Een man is staand weergegeven, gezien van op de rug. Voor zich houdt hij met beide handen een groot doek omhoog. Zijn gezicht is in profiel naar rechts afgebeeld, het hoofd wat naar beneden gekanteld. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Wellicht tekende Copman deze studie…
Lees meer
Academische studie naar prent van een mannelijk naakt, getekend door Eugène Copman. Een man is staand weergegeven, gezien van op de rug. Voor zich houdt hij met beide handen een groot doek omhoog. Zijn gezicht is in profiel naar rechts afgebeeld, het hoofd wat naar beneden gekanteld. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Wellicht tekende Copman deze studie in de eerste klas naar prenten of 'geschaduwde figuur' aan de Academie Brugge. Op basis van een archiefdocument waarin staat dat hij in 1854-1855 de eerste prijs van deze klas won, kan deze studie ook in die periode gedateerd worden. Het is wel nog onzeker of dit exact de tekening is waarmee Copman primus werd, al wijzen de aantekeningen alvast op een wedstrijddeelname. Zo staat linksboven de toegewezen tekenletter 'N'. Daarboven is de academiestempel te zien, met handtekeningen van directeur Wallays en secretaris Vanden Abeele. Dat Copman eerste werd, noteerde men linksonder. Zijn naam werd rechtsonder opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Eugène Jean Copman RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 646 x 493 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0549.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.