Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Ignatius Josephus Van Regemorter (tekenaar)

Datering

1806

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door Ignatius Van Regemorter in 1806. Hij werd met deze studie tweede in de wedstrijd om plaatsen van januari 1806, wellicht aan de academie van Antwerpen. Het naaktmodel is frontaal getekend in een dynamische houding met opwaarts gestrekte armen. Hij kantelt zijn hoofd naar achter en kijkt schuin omhoog…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door Ignatius Van Regemorter in 1806. Hij werd met deze studie tweede in de wedstrijd om plaatsen van januari 1806, wellicht aan de academie van Antwerpen. Het naaktmodel is frontaal getekend in een dynamische houding met opwaarts gestrekte armen. Hij kantelt zijn hoofd naar achter en kijkt schuin omhoog. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Linksboven is een papieren etiket met een blinddrukstempel op de tekening gekleefd. Het tekenpapier is onderaan afgesneden. Enkel het bovenste deel van de studie is bewaard. Op de achterzijde staat de aantekening "I Van Regemorter fecit". Op de verso staat ook een schets van een figuur met hoed, lange jas en krukken, met als bijschrift 'De leeuw'.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Ignatius Josephus Van Regemorter VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 362 x 486 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.49.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.