Academische studie naar prent: hoofd van een vrouw die omhoog kijkt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

François D'Herre (tekenaar)

Datering

1788

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van het hoofd van een vrouw, getekend door François D'Herre in 1788. D'Herre, afkomstig uit Brugge, werd primus van de eerste klas naar prenten tijdens de prijswedstrijd van 1788 aan de Academie Brugge. Het onderwerp van deze studie is een prent waarop het hoofd een jonge vrouw afgebeeld is. Ze kijkt omhoog in profiel naar links…
Lees meer
Academische studie naar prent van het hoofd van een vrouw, getekend door François D'Herre in 1788. D'Herre, afkomstig uit Brugge, werd primus van de eerste klas naar prenten tijdens de prijswedstrijd van 1788 aan de Academie Brugge. Het onderwerp van deze studie is een prent waarop het hoofd een jonge vrouw afgebeeld is. Ze kijkt omhoog in profiel naar links. De vrouw draagt een haarband met een strik in haar lang krullend haar. Het is niet duidelijk naar welke prent getekend werd. Het gebruikte medium is rood krijt. In de hoek linksboven is een papieren etiket met de letter 'C' op de tekening verlijmd. Dit is de toegewezen letter voor de anonieme jurering in de wedstrijd. Rechts daarvan verwijst het cijfer 1 naar de eerste prijs die D'Herre won. Rechtsboven ondertekende leraar Jacques de Rijcke de studie, onder de academiestempel. Het opschrift linksonder vermeldt de naam van de prijswinnaar en zijn afkomst. De tekening is omkaderd met een dubbele lijn, getrokken in zwarte inkt. D'Herre tekende voor deze wedstrijd nog een studie naar prent: 0016.GRO0141.25.II. Beide tekeningen zijn in een album gekleefd waarin andere prijstekeningen bewaard zijn.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker François D'Herre
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in rood krijt
Afmetingen 620 x 458 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0141.26.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.