Academische studie naar prent: zittend mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Carle van Loo
,
Joseph Damerin (tekenaar)
,
Gilles Demarteau

Datering

1766

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een zittend mannelijk naakt, getekend door Joseph Damerin in 1766. Damerin werd met deze tekening primus van de eerste klas naar prenten tijdens de wedstrijd aan de Academie Brugge. Bij deze studie is getekend naar een prent van Demarteau, naar ontwerp van van Loo. Daarop is een naakte zittende man afgebeeld in profiel naar links…
Lees meer
Academische studie naar prent van een zittend mannelijk naakt, getekend door Joseph Damerin in 1766. Damerin werd met deze tekening primus van de eerste klas naar prenten tijdens de wedstrijd aan de Academie Brugge. Bij deze studie is getekend naar een prent van Demarteau, naar ontwerp van van Loo. Daarop is een naakte zittende man afgebeeld in profiel naar links. Hij houdt zijn gebogen rechterbeen met beide handen vast. Rondom de contouren van het naaktmodel is er een schaduwarcering. De studie is uitgevoerd op papier van liggend formaat met rood krijt als tekenmedium. De ondertekening is hier geschetst met zwart krijt of houtskool. De opschriften en aantekeningen verwijzen naar de wedstrijddeelname van de leerling. Linksboven is het jaartal van het concours opgeschreven, met daaronder de behaalde prijs: 1. Jan Garemijn ondertekende als directeur van de Academie Brugge naast de academiestempel linksboven. Rechtsboven staat de toegewezen wedstrijdletter van Damerin voor anonieme jurering. Uit de annotatie linksonder blijkt dat Joseph Damerin afkomstig was uit Brugge. Damerin maakte een tweede studie naar prent: 0016.GRO0141.10.II. Beide zijn verlijmd in een album met andere prijstekeningen naar prenten.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Carle van Loo VIAF RKD Wikidata, Joseph Damerin , Gilles Demarteau VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekening op gevergeerd papier in rood krijt; zwart krijt of houtskool (ondertekening)
Afmetingen 425 x 536 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0141.09.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.