Academische studie naar sculptuur: Apollo Medici

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Thomas Joseph Liebaert (tekenaar)

Datering

1802

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Apollo Medici, getekend door Thomas Liebaert in 1802. Liebaert, afkomstig uit Diksmuide, nam deel aan de prijswedstrijd van 1802 aan de Academie Brugge. Met deze studie won hij de eerste prijs van de klas naar sculptuur. Hij maakte nog een tweede studie naar sculptuur: 0016.GRO0117.II. Het getekende beeldhouwwerk is een afgietsel van de zgn. Apollo…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Apollo Medici, getekend door Thomas Liebaert in 1802. Liebaert, afkomstig uit Diksmuide, nam deel aan de prijswedstrijd van 1802 aan de Academie Brugge. Met deze studie won hij de eerste prijs van de klas naar sculptuur. Hij maakte nog een tweede studie naar sculptuur: 0016.GRO0117.II. Het getekende beeldhouwwerk is een afgietsel van de zgn. Apollo Medici of Apollino (Uffizi, Firenze). Apollo is frontaal afgebeeld. Hij staat naakt in contrapost houding met zijn rechterarm gebogen op zijn hoofd. Zijn linkerarm rust op de boomstronk naast hem. Aan de stronk hangt zijn pijlenkoker aan een lint, gevuld met pijlen. Het gebruikte medium is houtskool of zwart krijt, afgewerkt met hoogsels in wit krijt. Onderin de tekening is een aangelijmde papierstrook met verderzetting van de tekening. Linksboven staat de academiestempel met daarnaast de handtekening van Hubert De Cock en de vermelding "primus" of eerste. Rechtsboven staat de tekenletter van Liebaert (Z) voor anonieme jurering. Klasgenoot Emanuel Bogaert tekende naar hetzelfde afgietsel en won de tweede prijs: 0016.GRO0120.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Thomas Joseph Liebaert
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 594 x 410 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0115.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.