Academische studie naar sculptuur: Apollo van Belvedère

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Flori van Acker

Datering

1877

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Apollo Belvedère, getekend door Flori van Acker in 1877. Hij was toen leerling aan de Academie Brugge en won met deze studie de eerste prijs in de klas van het 'tekenen naar het antiek - beeld'. Liévin Herremans werd tweede (0022.GRO0667.II). Het beeld 'Apollo Belvedère' is voluit en frontaal weergegeven. Van Acker tekende wellicht naar…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Apollo Belvedère, getekend door Flori van Acker in 1877. Hij was toen leerling aan de Academie Brugge en won met deze studie de eerste prijs in de klas van het 'tekenen naar het antiek - beeld'. Liévin Herremans werd tweede (0022.GRO0667.II). Het beeld 'Apollo Belvedère' is voluit en frontaal weergegeven. Van Acker tekende wellicht naar een afgietsel of plaaster van het Romeinse beeld. Hij gebruikte hiervoor zwart krijt of houtskool. De verschillende aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel te zien met daarbij zijn toegewezen letter 'A'. Dat hij de eerste prijs won, noteerde men daarnaast en onderaan. Ook zijn naam en het wedstrijdjaar werden opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Flori van Acker VIAF RKD Wikidata
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 680 x 503 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0346.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.