Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Pieter Ramaut (tekenaar)

Datering

1792

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Pieter Ramaut in 1792. Hij maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste (zit)plaatsen. Het opschrift rechtsonder geeft aan dat Ramaut 'tweeden om plaetse' werd. Het tekenen om plaatsen was belangrijk om een goeie zitplaats te hebben ten opzichte van het model voor de aankomende prijswedstrijd. Het afgebeelde…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staand mannelijk naakt, getekend door Pieter Ramaut in 1792. Hij maakte deze studie tijdens een wedstrijd om beste (zit)plaatsen. Het opschrift rechtsonder geeft aan dat Ramaut 'tweeden om plaetse' werd. Het tekenen om plaatsen was belangrijk om een goeie zitplaats te hebben ten opzichte van het model voor de aankomende prijswedstrijd. Het afgebeelde naaktmodel staat met gekruiste benen voor een hoge sokkel. De man leunt met zijn linkerelleboog op een kussen dat op de sokkel ligt. Hij houdt zijn rechterarm omhoog en grijpt het uiteinde van een touw. Het model kijkt in profiel naar rechts. Aan het papier werd een strook aangelijmd onderin waarop de voeten van het model getekend werden. Hierop staat ook de wedstrijdannotatie. Linksboven staat de handtekening van leraar Fricx op de academiestempel. Daaronder is de tekenletter (B) van de leerling op het papier geschreven en de behaalde plaats (2). Sebastiaan Caneel werd eerste in deze wedstrijd (0016.GRO0098.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pieter Ramaut
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in houtskool of zwart krijt met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 618 x 450 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0099.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.