Academische studie naar sculptuur: buste van Lysimachus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Gaspard Hanicq (tekenaar)

Datering

1766

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van Lysimachus, getekend door Gaspar Hanicq in 1766. Hij maakte deze studie tijdens de prijskamp aan de Academie Brugge. Hanicq won de eerste prijs en werd primus in de klas naar sculptuur. Het afgietsel is vanuit driekwart aanzicht getekend met rechtsboven het wapenschild van de familie D'Hooghe-Pattyn in een geprofileerde lijst. Uit de…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van Lysimachus, getekend door Gaspar Hanicq in 1766. Hij maakte deze studie tijdens de prijskamp aan de Academie Brugge. Hanicq won de eerste prijs en werd primus in de klas naar sculptuur. Het afgietsel is vanuit driekwart aanzicht getekend met rechtsboven het wapenschild van de familie D'Hooghe-Pattyn in een geprofileerde lijst. Uit de notitieboekjes van directeur Jan Garemijn weten we dat deze familie schenkingen deed aan de Academie. Wellicht wordt er aan hen een eerbetoon gegeven. De naam wordt ook vermeld op de achterzijde. De studie is getekend met zwart krijt of houtskool als medium, gehoogd in wit krijt. Linksboven ondertekende Garemijn de prijstekening, naast de academiestempel. Onder de stempel is een tweede handtekening geplaatst, wellicht van Charles Stockhove. Het etiket met het tekennummer van Hanicq werd bovenaan rechts op het tekenpapier bevestigd. Hanicq tekende een tweede studie tijdens de wedstrijd: 0014.GRO0094.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gaspard Hanicq
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 542 x 445 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0024.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.