Academische studie naar levend model: zittend mannelijk naakt met schild

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Franciscus Joseph Octave van der Donckt (tekenaar)

Datering

van 1802 - tot 1812

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar leven model van een zittend mannelijk naakt. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Het model is in een zittende pose afgebeeld. Hij steunt met opwaartse arm op een stok en kijkt naar rechts. Naast het model is een schild weergegeven. Volgens de aantekening onderaan werd deze studie getekend door…
Lees meer
Academische studie naar leven model van een zittend mannelijk naakt. De studie is getekend in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Het model is in een zittende pose afgebeeld. Hij steunt met opwaartse arm op een stok en kijkt naar rechts. Naast het model is een schild weergegeven. Volgens de aantekening onderaan werd deze studie getekend door directeur Franciscus Joseph Van der Donckt. Hij was zowel directeur van de Academie als leraar in de klas naar model van 1802 tot 1812. Aan de bladranden bovenaan en rechts werden papierstroken aangelijmd. Hierop is de tekening van de hand en het schild vervolledigd. Het papier werd nadien verlijmd op een groter vel blauw papier.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Franciscus Joseph Octave van der Donckt VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in houtskool of zwart krijt op papier met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 673 x 524 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0014.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.