Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Franciscus Quartier (tekenaar)

Datering

1834

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, getekend naar levend model door Franciscus Quartier in 1834. Hij maakte deze studie voor de wedstrijd om plaatsen en werd tweede in de rangschikking. Zijn klasgenoot Charles Sabbe werd eerste: 0022.GRO0393.II. Het naaktmodel staat met gespreide benen naar rechts gedraaid. Het rechterbeen is achterwaarts gestrekt en het linkerbeen licht gebogen. Hij houdt zijn linkerhand…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, getekend naar levend model door Franciscus Quartier in 1834. Hij maakte deze studie voor de wedstrijd om plaatsen en werd tweede in de rangschikking. Zijn klasgenoot Charles Sabbe werd eerste: 0022.GRO0393.II. Het naaktmodel staat met gespreide benen naar rechts gedraaid. Het rechterbeen is achterwaarts gestrekt en het linkerbeen licht gebogen. Hij houdt zijn linkerhand op zijn hoofd en zijn rechterarm achter zich gestrekt. De man kijkt in profiel naar rechts. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Linksboven staan aantekeningen in verband met de wedstrijddeelname, zoals de academiestempel en de tekenletter van de leerling voor anonieme jurering. Linksonder staat de wedstrijdannotatie met vermelding van de behaalde plaats en de datum.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Franciscus Quartier
Type tekening
Categorie tekeningen
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool gehoogd met wit krijt
Afmetingen 595 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0394.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.