Academische expressiestudie: verwondering

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Edouard Rousseau (tekenaar)

Datering

1863

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische expressiestudie gemaakt door Edouard Rousseau in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Wellicht maakte hij deze studie als leerling aan de Academie Brugge in de klas van 'uitdrukking' of 'tête d'expression'. Een jonge vrouw is frontaal afgebeeld tot aan de borst. Ze draagt donkere kledij met een witte kraag en houdt haar linkerhand omhoog. Met grote ogen…
Lees meer
Academische expressiestudie gemaakt door Edouard Rousseau in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. Wellicht maakte hij deze studie als leerling aan de Academie Brugge in de klas van 'uitdrukking' of 'tête d'expression'. Een jonge vrouw is frontaal afgebeeld tot aan de borst. Ze draagt donkere kledij met een witte kraag en houdt haar linkerhand omhoog. Met grote ogen en licht opengevallen mond, ligt een nadruk op de expressie van verwondering. Rousseau werkte voornamelijk het gezicht en de hals van de vrouw uit. De andere delen zijn grover aangezet. Hij tekende deze studie in 1863. De verschillende aantekeningen duiden op een wedstrijddeelname. Linksboven staat Rousseaus toegewezen letter 'G'. Daarbij is de academiestempel te zien, met een handtekening van secretaris Vanden Abeele. Onderaan werd genoteerd dat Rousseau eerste werd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Edouard Rousseau
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 629 x 544 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0542.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.