Academische studie naar prent: buste van een man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

William McTaggart (tekenaar)

Datering

1836

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een buste van een man, getekend door William McTaggart in 1836. McTaggart studeerde aan de Academie Brugge en nam deel aan de wedstrijd om beste plaatsen. Hij tekende deze studie en won de wedstrijd in de tweede klas naar prenten, ofwel 'grooten kop'. De figuur is tot aan de borst afgebeeld, in profiel naar rechts…
Lees meer
Academische studie naar prent van een buste van een man, getekend door William McTaggart in 1836. McTaggart studeerde aan de Academie Brugge en nam deel aan de wedstrijd om beste plaatsen. Hij tekende deze studie en won de wedstrijd in de tweede klas naar prenten, ofwel 'grooten kop'. De figuur is tot aan de borst afgebeeld, in profiel naar rechts. Wellicht gaat het om een prent naar een beeldhouwwerk. Het oog is namelijk weergegeven zoals bij een beeldhouwwerk gebruikelijk is: zonder iris en pupil. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen verwijzen naar de wedstrijddeelname. Het is opmerkelijk dat het tekennummer (10), linksboven op de studie, doorgehaald werd. Onderaan links wordt vermeld dat het om een wedstrijd 'pour places' ging. De tekening maakte deel uit van een album met verschillende academiestudies naar prent, waar het los tussen werd bewaard.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker William McTaggart
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 576 x 470 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.50.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.