Academische studie naar prent: hoofd van de heilige Cecilia

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Dominique Cavé (tekenaar)
,
Domenichino

Datering

1834

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van de heilige Cecilia, getekend door Dominique Cavé in 1834. De studie is getekend tijdens de wedstrijd om beste plaatsen aan de Academie Brugge. Cavé nam deel als leerling in de tweede klas naar prenten, of 'groote kop' en werd eerste. De heilige Cecilia wordt frontaal afgebeeld met een geknoopte tulband, versierd met veren en juweel…
Lees meer
Academische studie naar prent van de heilige Cecilia, getekend door Dominique Cavé in 1834. De studie is getekend tijdens de wedstrijd om beste plaatsen aan de Academie Brugge. Cavé nam deel als leerling in de tweede klas naar prenten, of 'groote kop' en werd eerste. De heilige Cecilia wordt frontaal afgebeeld met een geknoopte tulband, versierd met veren en juweel met parels. Ze is frontaal weergegeven en kijkt naar boven. Het gaat om een detail uit het schilderij 'Sainte Cécile avec un ange tenant une partition musicale' van Domenichino. Een overeenkomstige prent uit de Academie Brugge diende wellicht als modelprent: 0022.GRO1143.III. Linksboven staat de academiestempel, het tekennummer van de leerling (42) en de handtekening van De Net, secretaris van de Academie. De behaalde prijs werd onderaan links genoteerd, bij de naam van de leerling. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De tekening werd bewaard in een album met andere prijstekeningen naar prenten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.