Academische studie naar prent: hoofd van de heilige Cecilia

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Amédée Gustave François Damis (tekenaar)
,
Domenichino

Datering

1828

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van de heilige Cecilia met tulband, getekend door Amédée Gustave Damis in 1828. Damis maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge. Hij werd tweede in de tweede klas naar prenten, ook wel 'Groote Kop' genoemd en ontving een 'medaillie van aanmoediging'. Zijn klasgenoot Antonius De Witte behaalde in datzelfde jaar de eerste prijs…
Lees meer
Academische studie naar prent van de heilige Cecilia met tulband, getekend door Amédée Gustave Damis in 1828. Damis maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge. Hij werd tweede in de tweede klas naar prenten, ook wel 'Groote Kop' genoemd en ontving een 'medaillie van aanmoediging'. Zijn klasgenoot Antonius De Witte behaalde in datzelfde jaar de eerste prijs naar 'Groote Kop': 0014.GRO0007.40.II. Er werd getekend naar een prent met een detail uit het schilderij 'Sainte Cécile avec un ange tenant une partition musicale' van Domenichino. Een overeenkomstige prent uit de Academie Brugge diende wellicht als modelprent: 0022.GRO1143.III. De afgebeelde figuur is frontaal, tot aan de borst afgebeeld. De heilige draagt een geknoopte tulband, versierd met veren en een broche. Haar blik is omhoog gericht. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De bladranden zijn afgesneden, waardoor een groot deel van de aantekeningen verloren is gegaan, zoals het etiket met het nummer van de leerling. De tekening is op vier punten vastgekleefd in een album, met daarin verschillende prijstekeningen van leerlingen uit de klassen naar prenten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.