Academische studie naar prent: buste van een vrouwelijke heilige

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Salomon Guillaume Counis
,
Pièrre Denis (tekenaar)
,
Massol
,
Rafaël

Datering

1837

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een vrouwelijke heilige, getekend door Pièrre Denis in 1837. Denys maakte deze studie voor de prijswedstrijd en werd winnaar in de tweede klas naar prenten, ook 'groote kop' genoemd. De prent waarnaar Denis heeft getekend, beeldt een detail af uit 'Lo Spasimo di Sicilia', naar het schilderij van Rafaël. De vrouwelijke heilige is op het…
Lees meer
Academische studie naar prent van een vrouwelijke heilige, getekend door Pièrre Denis in 1837. Denys maakte deze studie voor de prijswedstrijd en werd winnaar in de tweede klas naar prenten, ook 'groote kop' genoemd. De prent waarnaar Denis heeft getekend, beeldt een detail af uit 'Lo Spasimo di Sicilia', naar het schilderij van Rafaël. De vrouwelijke heilige is op het schilderij in de hoek rechtsonder te zien. Hier is ze tot aan de schouder afgebeeld, gezien van op de rug, in profiel naar links. De wenende vrouw heeft een ingevlochten kapsel en draagt kledij met een brede halsopening. Het gaat om een studie naar een gravure van Massol, naar ontwerp van Counis. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool. Linksboven is het tekennummer van de leerling weergegeven. Hiermee werd zijn studie anoniem beoordeeld. De handtekening van leraar Seghers staat ook linksboven. Denis won met deze studie een medaille, zoals onderaan links vermeld is. De studie werd bewaard in een album met andere wedstrijdstudies naar prenten, getekend door leerlingen van de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Salomon Guillaume Counis , Pièrre Denis , Massol , Rafaël
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 707 x 488 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.51.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , religieuze voorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.