Portret van Nicolaas Wiggertsz. Cousebant

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Pieter Claesz. Soutman
,
Jacob Matham (prentmaker)

Datering

1628

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Nicolaas Wiggertsz. Cousebant is in halffiguur naar links afgebeeld. Hij kijkt de beschouwer aan en houdt zijn handen gevouwen voor een kruisbeeld, dat voor hem staat. Rechts van het kruisbeeld ligt een schedel op een boekje. In de cartouche bovenaan zijn de naam en geboorte- en sterdatum van de afgebeelde persoon te lezen. Links van deze cartouche staat de naam…
Lees meer
Nicolaas Wiggertsz. Cousebant is in halffiguur naar links afgebeeld. Hij kijkt de beschouwer aan en houdt zijn handen gevouwen voor een kruisbeeld, dat voor hem staat. Rechts van het kruisbeeld ligt een schedel op een boekje. In de cartouche bovenaan zijn de naam en geboorte- en sterdatum van de afgebeelde persoon te lezen. Links van deze cartouche staat de naam van de ontwerper, rechts die van de graveur. In het kader onderaan het portret is een tienregelig vers in Latijn gedrukt. De prent is gemaakt door Jacob Matham naar Pieter Soutman NH 262).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.