Portret van Hendrick Goltzius

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jacob Matham (uitgever)
,
Hendrick Goltzius (ontwerper)

Datering

1617

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Goltzius is in buste afgebeeld. Zijn lichaam is naar links gewend maar zijn blik is naar de beschouwer gericht. Het portret is gevat in een ovalen omlijsting met de naam en functie en geboorte- en sterfdatum van de kunstenaar. De ovaal is omsloten door een kader van architectonische elementen, ornamenten en figuren. Onder het portret is een cartouche met een…
Lees meer
Goltzius is in buste afgebeeld. Zijn lichaam is naar links gewend maar zijn blik is naar de beschouwer gericht. Het portret is gevat in een ovalen omlijsting met de naam en functie en geboorte- en sterfdatum van de kunstenaar. De ovaal is omsloten door een kader van architectonische elementen, ornamenten en figuren. Onder het portret is een cartouche met een tienregelig opschrift in Latijn gedrukt, geschreven door Theodorus Schrevelius. Op de cartouche zit aan de linkerzijde Spirito in de figuur van Hermes, die inspiratie verbeeldt en aan de rechtezijde Disegno, ofwel de tekenkunst. Aan de bovenzijde van de lijst zijn de drie Gratiën afgebeeld. De prent is aan de onderzijde gedateerd en aan de bovenzijde geisgneerd. Hendrick Goltzius is de ontwerper van zijn portret. De prent is gemaakt en uitgegeven door Jadob Matham (NH 241 II).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.