Portret van antiquair Abraham Gorlaeus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jacob (II) de Gheyn (prentmaker)

Datering

1601

Collectie

Musea Brugge
Portet ten halve lijve naar rechts van Abraham Gorlaeus (Abraham van Goorle), verzamelaar van antieke munten en edelstenen. Hij is afgebeeld achter een tafel vol munten, gemmen en ringen en opbergdozen. Rechts in de voorstelling staat een kabinet tegen de wand. Op de muur links in de voorstelling, achter Gorlaeus, hangt een wapenschild. Onder het wapenschild Is de leeftijd van…
Lees meer
Portet ten halve lijve naar rechts van Abraham Gorlaeus (Abraham van Goorle), verzamelaar van antieke munten en edelstenen. Hij is afgebeeld achter een tafel vol munten, gemmen en ringen en opbergdozen. Rechts in de voorstelling staat een kabinet tegen de wand. Op de muur links in de voorstelling, achter Gorlaeus, hangt een wapenschild. Onder het wapenschild Is de leeftijd van de geportretteerde vermeld. In de marge onderaan een achtregelig opschrift in Latijn. De prent is gemaakt door Jacques de Gheyn II (New Holl. The De Gheyn Family, part 2, 245). De prent is in de rechter onderhoek gesigneerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.