Caritas

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Crispijn (I) van de Passe (uitgever)

Datering

circa 1580 - circa 1637

Periodes

16de eeuw, 17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De gravure (Hollstein XV, p. 181, nr 435) behoort tot een reeks van drie prenten, ontworpen, gegraveerd en uitgegeven door Crispijn de Passe I. In de voorgrond staat de Maagd Maria als Caritas met het Christuskind in haar armen met links en rechts van haar twee kinderen. Het jongetje aan haar rechterzijde houdt een hart in zijn hand en biedt…
Lees meer
De gravure (Hollstein XV, p. 181, nr 435) behoort tot een reeks van drie prenten, ontworpen, gegraveerd en uitgegeven door Crispijn de Passe I. In de voorgrond staat de Maagd Maria als Caritas met het Christuskind in haar armen met links en rechts van haar twee kinderen. Het jongetje aan haar rechterzijde houdt een hart in zijn hand en biedt haar enkele bloemetjes aan. In de achtergrond twee scènes met de 'Kruisiging' en 'Pilatus toont Christus aan het volk'. De prent is afgesneden op de voorstellingsranden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.