Portret van Maarten de Vos

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Joseph Heinz
,
Aegidius Sadeler (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1593

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Maarten de Vos is in buste naar rechts afgebeeld en kijkt de beschouwer aan. Hij draagt een wambuis met een kraag van bont en een korte kraag van kant om zijn hals. Het portret is gevat in een ovalen omlijsting met renaissancistische ornamenten. Twee personificaties die op sokkels aan weerszijden van het portret zijn afgebeeld dragen een lauwerkransmet een motto…
Lees meer
Maarten de Vos is in buste naar rechts afgebeeld en kijkt de beschouwer aan. Hij draagt een wambuis met een kraag van bont en een korte kraag van kant om zijn hals. Het portret is gevat in een ovalen omlijsting met renaissancistische ornamenten. Twee personificaties die op sokkels aan weerszijden van het portret zijn afgebeeld dragen een lauwerkransmet een motto. In de cartouche onder het portret is een drieregelig opschrift in Latijn gedrukt. De prent is gesigneerd in de basementen van de twee sokkels. De prent is gemaakt door Aegidius Sadeler naar Joseph Heinz I (H. 340 III).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.