Titus Manlius Torquatus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Joachim Ottens (uitgever)
,
Hendrick Goltzius
,
Frederik de Wit (uitgever)

Datering

1586, circa 1689 - circa 1706

Collectie

Musea Brugge
De prent is een kopie, uitgegeven door Frederik de Wit en Joachim Ottens, naar de vijfde prent (Hollstein VIII, p. 36, nr. 166.II) van een reeks van tien prenten met 'Romeinse Helden', gegraveerd door Hendrick Goltzius in 1586. Titus Manlius Torquatus, voluit afgebeeld, trekt zijn zwaard; in de achtergrond is hij verwikkeld in een duel met een andere strijder; in…
Lees meer
De prent is een kopie, uitgegeven door Frederik de Wit en Joachim Ottens, naar de vijfde prent (Hollstein VIII, p. 36, nr. 166.II) van een reeks van tien prenten met 'Romeinse Helden', gegraveerd door Hendrick Goltzius in 1586. Titus Manlius Torquatus, voluit afgebeeld, trekt zijn zwaard; in de achtergrond is hij verwikkeld in een duel met een andere strijder; in de marge onderaan twee coupletten van elk twee versregels Latijnse tekst, geschreven door Franco Estius.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.