Stilleven met paviljoen en theeceremonie

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pièrre François Ledoulx

Datering

circa 1749

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Pieter Ledoulx schilderde opnieuw een Oosters landschap bestemd als voorontwerp voor behang. Helemaal vooraan drijven een aantal eenden op een waterplas. Midden in het water liggen rotsblokken waarop een slanke palmboom groeit. Links prijkt een elegante boom met diverse vogels. Centraal op de tekening is een koppel thee aan het drinken. Een grote theepot om de theeblaadjes in te laten…
Lees meer
Pieter Ledoulx schilderde opnieuw een Oosters landschap bestemd als voorontwerp voor behang. Helemaal vooraan drijven een aantal eenden op een waterplas. Midden in het water liggen rotsblokken waarop een slanke palmboom groeit. Links prijkt een elegante boom met diverse vogels. Centraal op de tekening is een koppel thee aan het drinken. Een grote theepot om de theeblaadjes in te laten te trekken, staat op de tafel tussen hen. De man heeft zijn haar afgeschoren en draagt een vlecht wat erop wijst dat het gebeuren zich tijdens de Ch'ing-dynastie afspeelt. Twee vrouwen en een kind wandelen op hen af. Een van de dames houdt een schotel met servies vast, terwijl de andere het kind bij het lopen vasthoudt. Het tafereel wordt gadegeslagen door een man die naast een paviljoentje staat.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.