Thee-scènes

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Deze folio staat volledig in het teken van de thee. De eerste figuur bovenaan links draagt een theekan en een mand met gedroogde thee. De middelste man is een boer, met op een zijn rug een grote mand waarin de theeblaadjes bewaard worden. Dergelijke manden dragen de theeplukkers tijdens het werk en de koeriers om de thee vanuit de bergen…
Lees meer
Deze folio staat volledig in het teken van de thee. De eerste figuur bovenaan links draagt een theekan en een mand met gedroogde thee. De middelste man is een boer, met op een zijn rug een grote mand waarin de theeblaadjes bewaard worden. Dergelijke manden dragen de theeplukkers tijdens het werk en de koeriers om de thee vanuit de bergen naar Canton te brengen. De figuur helemaal rechts is ook een boer die een soort schoffel en een kleiner mandje vasthoudt. Alle drie dragen ze een eenvoudige strooien hoed en geen schoenen, wat erop wijst dat ze van bescheiden afkomst zijn. Het theeservies dat onderaan afgebeeld wordt, dateert uit de Ming dynastie. Naast twee bewaardozen voor thee, een dienblad met kopjes en een theekan, staat een theewarmer met een waaier om het vuur aan te wakkeren. De functie van de middelste pot is niet duidelijk. Misschien is het een voorwerp om het vuur mee aan te steken. De theewarmer, de aansteker, de theekan, de kopjes en één bewaardoos werden uit wit porselein gefabriceerd. De andere doos is uit riet vervaardigd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.