Mandarijn, welstellende dame, dienaar met dienblad

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont een Mandarijn, een welstellende dame en een dienaar met dienblad. De in het blauw geklede man is een mandarijn die een pijp rookt en een winterhoed draagt. Zijn haartooi en hoefvormige mouwen wijzen erop dat hij uit de Ch'ing dynastie stamt. De rijke vrouw houdt een waaier met Chinese tekens en de voorstelling van een landschap vast…
Lees meer
De voorstelling toont een Mandarijn, een welstellende dame en een dienaar met dienblad. De in het blauw geklede man is een mandarijn die een pijp rookt en een winterhoed draagt. Zijn haartooi en hoefvormige mouwen wijzen erop dat hij uit de Ch'ing dynastie stamt. De rijke vrouw houdt een waaier met Chinese tekens en de voorstelling van een landschap vast. Haar voeten zijn niet ingebonden, dit kan erop wijzen dat ze een Han-Chinese is en geen Manchu-vrouw. Een dienaar draagt een dienblad met kopjes en een theekan. Zijn afgeschoren haar en lange staart situeren hem in het Ch'ing tijdperk.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.