Christus aan het kruis met Maria en Johannes

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (meubelmaker)

Datering

circa 1581 - circa 1600

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling beantwoordt aan een eeuwenoud iconografisch type. De Calvarieberg wordt herleid tot de essentiële protagonisten: Christus aan het kruis, zijn wenende Moeder en zijn geliefde apostel Johannes de Evangelist. Johannes is één van de vier evangelisten die het leven van Christus beschreven in de bijbel. Het evangelieboek dat hij hier als attribuut draagt is dan ook anachronistisch. Dit wijst…
Lees meer
De voorstelling beantwoordt aan een eeuwenoud iconografisch type. De Calvarieberg wordt herleid tot de essentiële protagonisten: Christus aan het kruis, zijn wenende Moeder en zijn geliefde apostel Johannes de Evangelist. Johannes is één van de vier evangelisten die het leven van Christus beschreven in de bijbel. Het evangelieboek dat hij hier als attribuut draagt is dan ook anachronistisch. Dit wijst er op dat de voorstelling geen narratief karakter heeft, maar veeleer als een tijdloos bezinningsbeeld bedoeld is.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.