Madonna

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jan van Hemessen

Datering

circa 1500 - circa 1575

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Het schilderij is een gedeeltelijke kopie naar de bekende "Heilige Familie van François I" (1518) van Raphael (Parijs, Musée du Louvre). De oorspronkelijke compositie stelt de heilige Familie met Elisabeth en de kleine Johannes voor. Enkel de Madonna, die het Kind uit de wieg helpt, is hier overgenomen. De vensteropening links kijkt uit op een fijn gedetailleerd berglandschap waarin de…
Lees meer
Het schilderij is een gedeeltelijke kopie naar de bekende "Heilige Familie van François I" (1518) van Raphael (Parijs, Musée du Louvre). De oorspronkelijke compositie stelt de heilige Familie met Elisabeth en de kleine Johannes voor. Enkel de Madonna, die het Kind uit de wieg helpt, is hier overgenomen. De vensteropening links kijkt uit op een fijn gedetailleerd berglandschap waarin de Vlucht naar Egypte is uitgebeeld. Het werk wordt gedateerd midden van de 16de eeuw, de gebeeldhouwde lijst daarentegen dateert uit de tweede helft van de 17de eeuw.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.