Bekering van de heilige Hubertus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1501 - circa 1550

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit schilderij van een onbekende kunstenaar is vermoedelijk in de eerste helft van de zestiende eeuw in Brugge ontstaan. Dit kan worden afgeleid uit de landschapsstijl, het kleurgebruik en de dunne wijze van schilderen. Afgebeeld is de hertogszoon Hubertus, die tijdens zijn grootste liefhebberij, de jacht, verrast wordt door een hert dat een kruis in het gewei draagt. Hubertus wordt…
Lees meer
Dit schilderij van een onbekende kunstenaar is vermoedelijk in de eerste helft van de zestiende eeuw in Brugge ontstaan. Dit kan worden afgeleid uit de landschapsstijl, het kleurgebruik en de dunne wijze van schilderen. Afgebeeld is de hertogszoon Hubertus, die tijdens zijn grootste liefhebberij, de jacht, verrast wordt door een hert dat een kruis in het gewei draagt. Hubertus wordt door deze gebeurtenis bekeerd. Op het schilderij is zichtbaar hoe hij, nadat hij van zijn paard is gestegen, in aanbidding wil neerknielen voor het hert. Rechts in beeld zien we een knecht die het paard van Hubertus bij de teugels vast houdt. Opmerkelijk is dat Hubertus ouderwetse vijftiende-eeuwse kleding draagt, terwijl de knecht eigentijdse kleding uit 1540/50 draagt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.