Mozes verdedigt de dochters van Jethro

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Louis de Deyster

Datering

circa 1680 - circa 1690

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
In beeld gebracht is het oud-testamentische verhaal over Mozes die de dochters van de priester Jethro beschermt tegen herders die hen willen verjagen van de bron waar ze hun schapen laten drinken. Op het voorplan links slaat Mozes naar een herder die zich verdedigt met zijn staf. Rechts op de achtergrond is de bron, met Jethro's dochters en hun schapen…
Lees meer
In beeld gebracht is het oud-testamentische verhaal over Mozes die de dochters van de priester Jethro beschermt tegen herders die hen willen verjagen van de bron waar ze hun schapen laten drinken. Op het voorplan links slaat Mozes naar een herder die zich verdedigt met zijn staf. Rechts op de achtergrond is de bron, met Jethro's dochters en hun schapen, afgebeeld. Op een heuvel in de verte staan antiquiserende ruïnes. (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge. Catalogus Schilderijen 17de en 18de eeuw, Brugge, 1994, p. 91.)
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.