Plundering van een dorp

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

David II Teniers

Datering

circa 1610 - circa 1700

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Gezicht op een dorp waarin soldaten plunderen en geweld plegen: mensen worden gemolesteerd en gedood, in de verte staat een kerk in brand. Links en rechts staan enkele huizen. De scène gaat terug op een compositie van David II Teniers. Verschillende motieven zijn ontleend, onder meer de geknevelde monnik, de vrouw aan de deur, de soldaat met geweer vooraan, de…
Lees meer
Gezicht op een dorp waarin soldaten plunderen en geweld plegen: mensen worden gemolesteerd en gedood, in de verte staat een kerk in brand. Links en rechts staan enkele huizen. De scène gaat terug op een compositie van David II Teniers. Verschillende motieven zijn ontleend, onder meer de geknevelde monnik, de vrouw aan de deur, de soldaat met geweer vooraan, de gearresteerde man links, de dode jongen rechts. Dergelijke taferelen worden vaak gecombineerd met een pendant met een vredig dorpstafereel, en dan te interpreteren als allegorisch tafereel van oorlog en vrede.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker David II Teniers VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek gekleefd op paneel
Afmetingen 79.8 x 103.7 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO0515.I
Beschrijving
Onderwerpen genrestukken , dorpsgezichten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.