Portret van vier kinderen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Henry Morland

Datering

1675

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Friesachtige voorstelling van vier kinderen van hetzelfde gezin. Uiterst links zit de oudste zoon, met in zijn rechterhand een bosje bloemen. Met zijn linkerhand wijst hij naar deze bloemen. Zijn jongere broer rechts van hem, en het kleinste kind ernaast, wijzen eveneens naar de bloemen. Het oudste meisje rechts duwt de wagen waarin het jongste kind zit. De bloemen symboliseren…
Lees meer
Friesachtige voorstelling van vier kinderen van hetzelfde gezin. Uiterst links zit de oudste zoon, met in zijn rechterhand een bosje bloemen. Met zijn linkerhand wijst hij naar deze bloemen. Zijn jongere broer rechts van hem, en het kleinste kind ernaast, wijzen eveneens naar de bloemen. Het oudste meisje rechts duwt de wagen waarin het jongste kind zit. De bloemen symboliseren wellicht de liefdesband en de vruchtbaarheid van het gezin. De Engelse schilder gebruikt een gevoelige stijl in de weergave van de uitdrukkingen en bewegingen, in de lijn van de door Anthony van Dyck bevlogen Engelse portretschilderkunst in de tweede helft van de zeventiende eeuw.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.