Portret van Laurentius van de Velde, koning van het Brugse Sint-Jorisgilde

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jan Baptist Herregouts

Datering

1683

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De man is weergegeven tot aan de knieën. Hij draagt een zwarte mantel, een lange kanten jabot en bijpassende manchetten. Zijn lange allongepruik is naar de mode van het laatste kwart van de zeventiende eeuw. Voor zijn borst hangt aan een strik een trofee, de gouden 'papegaai' van het Brugse kruisboogschuttersgilde van Sint-Joris. In zijn handen houdt hij een kruisboog…
Lees meer
De man is weergegeven tot aan de knieën. Hij draagt een zwarte mantel, een lange kanten jabot en bijpassende manchetten. Zijn lange allongepruik is naar de mode van het laatste kwart van de zeventiende eeuw. Voor zijn borst hangt aan een strik een trofee, de gouden 'papegaai' van het Brugse kruisboogschuttersgilde van Sint-Joris. In zijn handen houdt hij een kruisboog. Rechts onderaan, op een tafeltje, liggen twee pijlen. Achteraan een gedrapeerd eregordijn en een pilaster, met links een doorkijk naar een bewolkte lucht. Dankzij de inscriptie achteraan op het schilderij, kan de man geïdentificeerd worden als Laurentius van de Velde, die in 1683 de koningsvogel heeft afgeschoten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.