Zelfportret, Baron James Ensor, zijn duivel, zijn wapenschild

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor

Datering

1934

Periode

20ste eeuw
Ensor schilderde dit zelfportretje in de periode waarop zijn kunstenaarsroem een definitieve verworvenheid was. In 1929 was hij baron geworden, in 1930 had hij in Oostende zijn eigen monument kunnen onthullen. De grote tentoonstellingen in binnen- en buitenland volgden elkaar op. De zelfbewuste oudere Ensor toont zich hier trots en nadrukkelijk bij zijn zelfontworpen wapenschild dat hij naar aanleiding van…
Lees meer
Ensor schilderde dit zelfportretje in de periode waarop zijn kunstenaarsroem een definitieve verworvenheid was. In 1929 was hij baron geworden, in 1930 had hij in Oostende zijn eigen monument kunnen onthullen. De grote tentoonstellingen in binnen- en buitenland volgden elkaar op. De zelfbewuste oudere Ensor toont zich hier trots en nadrukkelijk bij zijn zelfontworpen wapenschild dat hij naar aanleiding van zijn erkenning tot baron ontwierp. Het duiveltje relativeert dan weer de ernst. James Ensor schonk het schilderijtje aan zijn neef Jules Daveluy naar aanleiding van diens huwelijk in 1935.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.