Formation de la matière

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Georges Vantongerloo

Datering

1951

Periode

20ste eeuw
Dit kunstwerk heeft een opmerkelijke pedigree. Het schilderij komt uit de verzameling van Lilian Florsheim die het rechtstreeks van de kunstenaar verwierf. Ze gaf het een prominente plek in haar interieur. Florsheim was zelf een kunstenares die in de jaren 1950-1960 evolueerde naar meer abstractie. In dezelfde periode begon ze ook actief kunst te verzamelen en ondernam ze reizen naar…
Lees meer
Dit kunstwerk heeft een opmerkelijke pedigree. Het schilderij komt uit de verzameling van Lilian Florsheim die het rechtstreeks van de kunstenaar verwierf. Ze gaf het een prominente plek in haar interieur. Florsheim was zelf een kunstenares die in de jaren 1950-1960 evolueerde naar meer abstractie. In dezelfde periode begon ze ook actief kunst te verzamelen en ondernam ze reizen naar Europa waarbij ze in contact kwam met Vantongerloo. Ze hielden jarenlang contact en correspondeerden over kunst maar evenzeer over persoonlijke en alledaagse besognes. In 1963 schreef ze naar Vantongerloo dat zijn werk alom werd geprezen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Georges Vantongerloo VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op paneel
Afmetingen 41 x 48 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000312
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.