Terugkeer van de verloren zoon

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor

Datering

1877

Periode

19de eeuw
Ensor laat ons een parabel uit de Bijbel zien. Hij toont het moment waarop de vader, zijn zoon, die jaren geleden vertrokken is, opnieuw in de armen sluit. Het schilderij is een oefening in het kader van de opleiding schilderen van Bijbelse, mythologische of historische taferelen, aan de Academie van Brussel. Ensor en studiegenoten schilderden al dan niet naar een…
Lees meer
Ensor laat ons een parabel uit de Bijbel zien. Hij toont het moment waarop de vader, zijn zoon, die jaren geleden vertrokken is, opnieuw in de armen sluit. Het schilderij is een oefening in het kader van de opleiding schilderen van Bijbelse, mythologische of historische taferelen, aan de Academie van Brussel. Ensor en studiegenoten schilderden al dan niet naar een door de leerkracht opgelegd thema of een prototype. In theorie moet dus in het oeuvre van studiegenoten gelijkaardig werk te vinden zijn. Zie ook SM000216, Oude man en SM000657, Klassiek academiemodel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.