Terugkeer van de Calvarie

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor

Datering

1877

Periode

19de eeuw
Ensor maakte dit werk tijdens zijn studieperiode aan de Academie van Brussel. Het is een oefening in het kader van de opleiding tot het schilderen van Bijbelse, mythologische of historische taferelen, al dan niet naar een door de leerkracht voorgelegd thema of een prototype. In theorie moet dus in het oeuvre van studiegenoten gelijkaardig werk te vinden zijn. In 192…
Lees meer
Ensor maakte dit werk tijdens zijn studieperiode aan de Academie van Brussel. Het is een oefening in het kader van de opleiding tot het schilderen van Bijbelse, mythologische of historische taferelen, al dan niet naar een door de leerkracht voorgelegd thema of een prototype. In theorie moet dus in het oeuvre van studiegenoten gelijkaardig werk te vinden zijn. In 1921 maakte Ensor een lithografie met dezelfde thematiek. Dit voor een reeks taferelen uit het leven van Christus. Deze reeks bevindt zich eveneens in de collectie van Mu.ZEE. 'Terugkeer van de Calvarie' is een gekend en veelvuldig voorgesteld verhaal. Het toont het moment waarop Maria en Johannes de Doper, de berg Golgotha verlaten na de kruisiging van Christus.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.