Portret van Constant Permeke

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Frits van den Berghe

Datering

ca. 1922 - 1924
In 1922 is Frits Van den Berghe bij Constant Permeke te gast in Oostende. Uit dankbaarheid voor diens gastvrijheid, maakt hij het portret van zijn vriend. Schetsen en tekeningen gaan dit schilderij vooraf. Een jaar eerder schreef Karel Van de Woestyne over zijn ontmoeting met Permeke. Het lijkt alsof Van den Berghe de woorden van Karel Van de Woestyne letterlijk…
Lees meer
In 1922 is Frits Van den Berghe bij Constant Permeke te gast in Oostende. Uit dankbaarheid voor diens gastvrijheid, maakt hij het portret van zijn vriend. Schetsen en tekeningen gaan dit schilderij vooraf. Een jaar eerder schreef Karel Van de Woestyne over zijn ontmoeting met Permeke. Het lijkt alsof Van den Berghe de woorden van Karel Van de Woestyne letterlijk heeft weergegeven. De witte trui met opstaande kraag en het rechtopstaande haar, de weerbarstige wenkbrauwen typeren Permeke ten voeten uit.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.