Herfst (Autumnus), uit de reeks De vier seizoenen

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philips Galle (graveur (prentkunstenaar))
,
Maarten van Heemskerck (naar)

Datering

1563

Periode

16de eeuw
Op de voorgrond staat een wat oudere man, de personificatie van de herfst. In zijn handen houdt hij de hoorn des overvloeds. In de achtergrond zijn herfstscènes te zien: ploegende en zaaiende boeren, de druivenoogst en het slachten van vee. Boven in de lucht zijn de drie astrologische tekens van de herfst afgebeeld: Weegschaal, Schorpioen en Boogschutter. De prent heeft…
Lees meer
Op de voorgrond staat een wat oudere man, de personificatie van de herfst. In zijn handen houdt hij de hoorn des overvloeds. In de achtergrond zijn herfstscènes te zien: ploegende en zaaiende boeren, de druivenoogst en het slachten van vee. Boven in de lucht zijn de drie astrologische tekens van de herfst afgebeeld: Weegschaal, Schorpioen en Boogschutter. De prent heeft een Latijns onderschrift en is deel van een vierdelige reeks over de vier seizoenen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Philips Galle VIAF RKD Wikidata, Maarten van Heemskerck VIAF RKD Wikidata
Type burijngravure
Categorie prenten AAT
Materiaal
burijngravure op papier met watermerk (in het midden links)
papier
Afmetingen 216 x 252 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2014-PS
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.