De triomf van de Tijd

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philips Galle (graveur (prentkunstenaar))
,
Maarten van Heemskerck (naar)
,
Joannes Galle (uitgever)

Datering

ca. 1565

Periode

16de eeuw
Een gevleugelde grijsaard met krukken, de personificatie van de Tijd (Tempus), zit op een zegewagen. Aan zijn voeten staat een zandloper, een van zijn attributen, die het verstrijken van de tijd aangeeft. Zijn wagen wordt getrokken door herten en heeft de wijzerplaten van een klok als wielen. De Tijd wordt vergezeld door de vier seizoenen. De gebouwen op de achtergrond…
Lees meer
Een gevleugelde grijsaard met krukken, de personificatie van de Tijd (Tempus), zit op een zegewagen. Aan zijn voeten staat een zandloper, een van zijn attributen, die het verstrijken van de tijd aangeeft. Zijn wagen wordt getrokken door herten en heeft de wijzerplaten van een klok als wielen. De Tijd wordt vergezeld door de vier seizoenen. De gebouwen op de achtergrond zijn vervallen tot ruïnes. Een obelisk, ter ere van een illustere figuur, is van zijn sokkel gevallen. Zo overwint de Tijd de Faam.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.