De triomf van de Faam

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philips Galle (graveur (prentkunstenaar))
,
Maarten van Heemskerck (naar)
,
Joannes Galle (uitgever)

Datering

ca. 1565

Periode

16de eeuw
De gevleugelde Faam (Fama) blaast op haar twee bazuinen. Zo verkondigt zij de roem van veldheren en filosofen uit het verleden. In haar stoet lopen Alexander de Grote, Julius Caesar, Cato en Plato. De wielen van haar wagen zijn versierd met tongen, oren en ogen om de roem te verbreiden. Faam overwint de Dood; hij wordt verpletterd onder de poten…
Lees meer
De gevleugelde Faam (Fama) blaast op haar twee bazuinen. Zo verkondigt zij de roem van veldheren en filosofen uit het verleden. In haar stoet lopen Alexander de Grote, Julius Caesar, Cato en Plato. De wielen van haar wagen zijn versierd met tongen, oren en ogen om de roem te verbreiden. Faam overwint de Dood; hij wordt verpletterd onder de poten van de olifanten. Op de achtergrond staan twee obelisken, monumenten die ter ere van beroemde personen werden opgericht.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.