November en december

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Paul Bril (naar)
,
Aegidius II Sadeler (graveur (prentkunstenaar))
,
Aegidius Sadeler (uitgever)

Datering

1615

Periode

16de eeuw
Deze prent toont een Italiaans landschap met de bezigheden van de maanden november (links) en december (rechts). Links worden bomen gesnoeid, worden de takken gesprokkeld en per ezel vervoerd. Op de voorgrond zijn varkens te zien die de noten opeten die uit de bomen zijn gevallen. Rechts bevinden zich herders met een kudde geiten. Op de achtergrond op een open…
Lees meer
Deze prent toont een Italiaans landschap met de bezigheden van de maanden november (links) en december (rechts). Links worden bomen gesnoeid, worden de takken gesprokkeld en per ezel vervoerd. Op de voorgrond zijn varkens te zien die de noten opeten die uit de bomen zijn gevallen. Rechts bevinden zich herders met een kudde geiten. Op de achtergrond op een open plek in het dorp wordt een varken geslacht. In de lucht zijn de tekens van de zodiak weergegeven: Boogschutter en Steenbok.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Paul Bril VIAF RKD Wikidata, Aegidius II Sadeler , Aegidius Sadeler VIAF RKD Wikidata
Types burijngravure , reproductiegrafiek AAT
Categorie schilderingen
Materiaal
burijngravure op papier met watermerk (links van het midden)
papier
Afmetingen 357 x 498 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2015-LO-4
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.