Minnetuin

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1888

Periode

19de eeuw
“Uw minnetuin is verrukkelijk”, schreef Ensors vriendin Emma Lambotte toen zij van Ensor deze opgewerkte prent toegestuurd kreeg. Ensor heeft veel prenten ingekleurd en is daarin soms zo ver gegaan dat van de oorspronkelijke prent weinig meer te zien is en er als het ware een nieuw ‘schilderijtje’ is ontstaan. Het thema van de liefdestuin heeft Ensor vermoedelijk ontleend aan…
Lees meer
“Uw minnetuin is verrukkelijk”, schreef Ensors vriendin Emma Lambotte toen zij van Ensor deze opgewerkte prent toegestuurd kreeg. Ensor heeft veel prenten ingekleurd en is daarin soms zo ver gegaan dat van de oorspronkelijke prent weinig meer te zien is en er als het ware een nieuw ‘schilderijtje’ is ontstaan. Het thema van de liefdestuin heeft Ensor vermoedelijk ontleend aan het werk van Antoine Watteau dat hij van reproducties kende. De prent vertoont sterke overeenkomsten met “Les Jaloux”, een verloren gegaan schilderij van Watteau, waarvan de voorstelling in prent is bekend. Het museum bezit verschillende staten van de ets, waaronder één ingekleurde versie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.