Familieportret

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1620 - circa 1640

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Tegen een lichtgrijze achtergrond staan een man en een vrouw in een starre houding, lichaam en hoofd in driekwartwending, ogen gericht op de toeschouwer. Het koppel is gekleed naar de strenge Hollandse mode van de jaren 1630. De man draagt een witte plissékraag boven zijn zwart pak. De vrouw heeft een grote molensteenkraag. Rechts onderaan, voor de vrouw, staat een…
Lees meer
Tegen een lichtgrijze achtergrond staan een man en een vrouw in een starre houding, lichaam en hoofd in driekwartwending, ogen gericht op de toeschouwer. Het koppel is gekleed naar de strenge Hollandse mode van de jaren 1630. De man draagt een witte plissékraag boven zijn zwart pak. De vrouw heeft een grote molensteenkraag. Rechts onderaan, voor de vrouw, staat een klein meisje, met witte kanten kledij, een koraalsnoer rond de hals en een rammelaar met wolfstand in de rechterhand. De rand van het schilderij oversnijdt de arm van het meisje, wat doet vermoeden dat het schilderij is ingekort.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 134.5 x 109.8 cm
Locatie Depot
Objectnummer 1989.GRO0013.I
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.