Het bestuur van het Brugse chirurgijnsambacht

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Philippe Bernaerdt

Datering

1677

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De twaalf leden van de raad, de dekens en ouddekens van het ambt, zitten rond een lange tafel. De namen van de bestuursleden zijn in de negentiende eeuw op de lijst vermeld. Links, aan het hoofd van de tafel, zit Thomas Montanus, op dat ogenblik Brugges meest geprofileerde geneesheer. Uiterst rechts staat een klerk, behangen met platen die hem geschonken…
Lees meer
De twaalf leden van de raad, de dekens en ouddekens van het ambt, zitten rond een lange tafel. De namen van de bestuursleden zijn in de negentiende eeuw op de lijst vermeld. Links, aan het hoofd van de tafel, zit Thomas Montanus, op dat ogenblik Brugges meest geprofileerde geneesheer. Uiterst rechts staat een klerk, behangen met platen die hem geschonken zijn door de bestuursleden. Links komt een jongeman binnen met een document in de hand, mogelijk is dit een kandidaat die zich aanmeldt om opgenomen te worden in de gilde.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.